Javornická dělostřelecká garda
.
Úvod
Historie
Kalendář
Zbrojnice
Reporty
Kniha návštěv
Mecenáši
Kontakty




Tečka za prázdninami v Louce

Kopec Plešivec nad Abertamy, Teplice, Černá Voda, Žulová, Javorník a místo Klíčovic dovolené. Co mají společného? Z těchto míst vyrazili dne 20. srpna 2010 členové gardy do Louky na Horňácku. (Jak někteří říkají – u Brna.)
Páteční noc proběhla klasicky: přivítání se s místní honorací, organizátory, ctěnými protivníky i milovanými spolubojovníky; stavba tábora za svitu hvězd; sborový zpěv a oslava života nad spoustou jídla od místních.
V sobotu dopoledne jsme ve vedru procházeli rozlehlou vesnici plnou přátelských lidí. Odmítnout košt by je urazilo. Přeci jen jsme slušně vychovaní a ve světě nechceme dělat ostudu, ne. Po Víťově výborné krmi jsme odpoledne na místním fotbalovém hřišti rozšířili nabídku her a soutěží pro děti. (Z Nelči s Dankem se vyklubali ostrostřelci, kteří nedali místní chase pražádnou šanci při terčové střelbě ze vzduchových zbraní.) Večer při muzice soutěžili převážně dospělí. Jeden by nevěřil kolik blbin se dá vymyslet se šestimetrovou rourou :-)
V neděli po jedné hodině jsme se vydali do bitvy na louku nad nádražím. Dělostřeleckou přípravu po chvíli manévrování francouzské pěchoty, vystřídal boj tělo na tělo. Z dýmu a vší té vřavy se vynořil parlamentář a zachránil protivníka před úplným zdecimováním. Naše stavy pak byly doplněny o místní dobrovolníky přiváděné v kládě.

Za JDG napsal: Lomi

   
Poslední aktualizace (novinky)  Poštovní kurýr