Javornická dělostřelecká garda
.
Úvod
Historie
Kalendář
Zbrojnice
Reporty
Kniha návštěv
Mecenáši
Kontakty




Otevírání vápenky

Za zvuku trampských písní v poklidu z trnek vyrábíme jednu z nejosvědčenějších medicín proti chřipce a nachlazení. Jeden chlap v šedém saku hlídá kvas. Ten s kostkovanou bekovkou má na starosti kolonu. Třetí ve vestičce koštuje. Pan mistr a šéf v jedné osobě dohlíží, aby nám z toho vyšla dobrá slivovice.
Odpolední pohodu náhle přerušuje zvuk bubnu, který je doprovázen příchodem hlídky financů. Po kontrole dokladů a povolení neoblomný velitel hlídky nařizuje svým mužům demolici palírny. Nezbývalo mnoho a byli jsme bez práce a ze stavby zbyly jen ruiny, když tu jeden z financů   společně s panem Meissnerem přichází za velitelem se zvláštním návrhem. Když už se tu pálí, ať se tu tedy pálí! Od těch dob se namísto nevalné slivovice pálilo při cestě na Travnou vápno z blízkého lomu.

Takto jsme to sehráli, když Lesy ČR slavnostně otevírali opravenou vápenku. Tímto bych jim za Javornickou dělostřeleckou gardu rád poděkoval za záchranu technického unikátu a vytvoření příjemného zastavení pro turisty směřující na Travnou.

Za JDG napsal: Lomi

   
Poslední aktualizace (novinky)  Poštovní kurýr