Javornická dělostřelecká garda
.
Úvod
Historie
Kalendář
Zbrojnice
Reporty
Kniha návštěv
Mecenáši
Kontakty




Slavnosti a Borůvkobraní

V sobotu 26. července měla Javornická dělostřelecká garda opět napilno. Dopoledne jsme na oplátku za Dny Javornicka pomáhali udělat větší parádu v průvodu na Zlatých dnech. Při akci „Vichr z hor“ se nám ve 4 lidech podařilo rozložit a naložit do Forda kanon v rekordním čase kolem 3 minut.
Chvátali jsme takřka na domácí půdu. Žulová slavila 650 let a nám bylo ctí se účastnit takovéto slávy. Diváci mohli vidět i slyšet všechny naše kanony, ukázku souboje pistolemi i následnou popravu. Pro některé z naší gardistické rodiny je Žulová domovem a tak jsme si dávali zvlášť záležet. Prosím, shovívavě tedy omluvte, pokud na nás byla znát naše nervozita.
V podvečer jsme společně zhodnotili tento parný den a doplnili vitamíny na zahrádce U Zourků. Slovo dalo slovo a vydali jsme se pobavit na Borůvkobraní na Travnou. O výborném jídle, pití a báječné atmosféře není třeba se zmiňovat. Tamní akce jsou jimi vyhlášené. Muzikanti hráli výtečně! Dokonce nás mile překvapilo, že jsme v těžké konkurenci vyhráli soutěž o nejlepší taneční pár.
Na závěr děkujeme všem, kteří nás podporují a pomáhají nám.

napsal:Lomi

   
Poslední aktualizace (novinky)  Poštovní kurýr