Javornická dělostřelecká garda
.
Úvod
Historie
Kalendář
Zbrojnice
Reporty
Kniha návštěv
Mecenáši
Kontakty




Silvestr

Po určitých úvahách, že uděláme změnu, jsme se rozhodli organizovat silvestra opět na kopci „Kravčák“ nad Javorníkem. Rozdělili jsme si úkoly a s vervou se pustili do akce.
28 prosince jsme začali navážet dříví na táborák a do kamen. Na silvestra jsme měli sraz v 10 hodin ráno u garáže a začali vozit materiál na kopec. Za pomocí tří dodávek a jednoho vleku se nám nahoru všechno podařilo odvést.
Když už jsme měli vše na kopci, tak jsme začali stavět tábor, do toho začalo sněžit a foukat. Kdo to nezažil, ten nepochopí, že postavit dva vojenské stany, vybavit je teplem, světlem a lavicemi se stoly je takový problém. Je fakt, že už v tom máme nějakou praxi, a tak se už nikdo neptá co má dělat a všichni ví, co a jak.
Kolem 4 hodiny byl už tábor postaven. V kamnech hořelo dříví a teplo se šířilo celým stanem. V dálce jen centrála tiše bublala. Potom nastoupila druhá směna. George s rodinou si vzal na starost občerstvení, za které jim velice děkuji. Spokojenost příchozích zákazníků byla důkazem toho, že měli jídlo velice dobré. My jsme se převlékli do uniforem a začali zahřívat kanony (každou půlhodinu byl výstřel ze všech kanonů). S blížící se půlnocí na naší palbu začal odpovídat postupně celý Javorník. Poslední salva byla ve 2 hodiny ráno.
Většina dělostřelců přespala v táboře. Ráno nás čekalo sněhové nadělení a tak s nám nechtělo ani balit, ale nakonec vykouklo sluníčko, přišli kamarádi  a už šlo uklízení rychlým tempem. Stany jsme dali sušit do garáže, rozdělili si zbylý proviant a šli domů dospat chybějící čas.
Tímto děkuji všem, jenž nám pomáhali s konáním téhle akce.

<31. prosince>

napsal: Martin D.

   
Poslední aktualizace (novinky)  Poštovní kurýr